De dirigent
Jeroen Spitteler begon met musiceren als jongenssopraan en solist aan de koorschool o.l.v. Maurice Pirenne van de Kathedraal van Sint Jan te ’s- Hertogenbosch. Na zijn studie Grieks en Latijn aan de Universiteit van Amsterdam koos hij voor de muziek en studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daniël Reuss.
Hij volgde lessen bij o.a. Daan Admiraal en Jan Bogaarts en specialisten in renaissance- en barokmuziek, zoals Paul van Nevel en Jos van Veldhoven. Aansluitend studeerde hij solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Sasja Hunnego.
 Hij zong jarenlang als tenor bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam en bij het in de uitvoering van 16 de eeuwse polyfonie gespecialiseerde solisten-ensemble Cappella Pratensis.
Sinds 2011 wordt hij als bariton gecoacht door de bekende Nederlandse tenor Marcel Reijans en zingt hij bij Studium Chorale te Maastricht. Samen met pianiste Femke de Graaf vormt hij sinds dit jaar een liedduo. 

Als koordirigent houdt hij zich bezig met een repertoire dat loopt van Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Op zijn repertoire staan bijv. zowel werken van Hildegard von Bingen en Josquin als werken van Ton de Leeuw en Rodolf Escher. Tevens heeft hij in de loop van de jaren ruime ervaring opgebouwd met het uitvoeren van werken voor koor en orkest in grote bezetting. Naast Ensemble Hermes en incidentele gastdirigentschappen is hij vaste dirigent van het koor en orkestproject Midsummer Ensemble, vocaal ensemble Photonen, het Utrechts Vocaal Ensemble, het Leids Kamerkoor.