Het ensemble

Ensemble Hermes is opgericht in het voorjaar van 2010 en beleefde met een programma rond de Occo Codex, het enige Amsterdamse handschrift van muziek uit de zestiende eeuw, zijn eerste openbare optreden. 

klik op de foto voor 't origineel
(3,4 Mb)...

Ensemble Hermes is een projectensemble dat bestaat uit zowel ervaren, geschoolde amateurs als jonge professionals en muziekstudenten van de Nederlandse conservatoria.  Al naar gelang het project bestaat het ensemble alleen uit zangers of uit zangers en instrumentalisten. Ons repertoire zal haar zwaartepunt vinden in de zogenaamde ‘oude muziek’, grofweg van 1500 tot 1750, maar zich niet daartoe beperken. Projecten waarbij latere en dan bij voorkeur hedendaagse muziek wordt uitgevoerd zijn in de toekomst te verwachten.
Hermes streeft een niveau na waarbij zowel de geschoolde amateur, met jarenlange ervaring, als de jonge professional of muziekstudent zich uitgedaagd voelt. Als projectgezelschap waarbij steeds opnieuw zangers en instrumentalisten worden geworven door middel van audities, is het mogelijk hetniveau te handhaven en te verbeteren.
 
Zangers die bezig zijn met een professionele opleiding krijgen de kans op eigen niveau hun kunnen als ensemblezanger te ontwikkelen en verbeteren. Anders dan vaak gedacht wordt, is het musiceren in koorverband of vocaal ensemble een niet onaanzienlijk deel van de praktijk van een beroepszanger.
 
Voor amateurs biedt Ensemble Hermes de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen waardoor zij de koorzang in Amsterdam en omstreken van een nieuwe impuls kunnen voorzien.

https://goo.gl/photos/yPjHwut6w6mmLDES7
  
klik op de foto's voor de originelen